Информация

@VoteServ е опростен Twitch бот за гласуване в чата по идея на @joXnka

Използване

Ако вашият Twitch.tv канал е https://twitch.tv/YOUR_USERNAME и искате да добавите бота в този стрийм, трябва да влезете в Twitch с акаунт - YOUR_USERNAME Отидете на https://www.twitch.tv/voteserv и от менюто изберете Чат/Chat

Добавяне

Напишете в чат полето: !join Ще получите като отговор: https://i.ibb.co/Xbf3vhY/tw-br.png VoteServ: [ОК] VoteServ влезе в канал #YOUR_USERNAME или ако вече е добавен: https://i.ibb.co/Xbf3vhY/tw-br.png VoteServ: [ERR] Този канал #YOUR_USERNAME вече е добавен!

Премахване

Напишете в чат полето: !quit Ще получите като отговор: https://i.ibb.co/Xbf3vhY/tw-br.png VoteServ: [ОК] VoteServ излезе от канал #YOUR_USERNAME или ако вече е премахнат или не е добавен: https://i.ibb.co/Xbf3vhY/tw-br.png VoteServ: [ERR] Този канал #YOUR_USERNAME НЕ е добавен!

Гласуване

След като бота влезе във вашия Twitch стрийм/канал е нужно да му се дадат https://i.ibb.co/fGrJ93f/tw-mod.png права за да може да пуска съобщения в чата. Бота е активен по всяко време и следи за съобщения в чата с 1 или 0. Не е нужно да се пуска или спира с дадена команда в чата. Как да разберат хората кога да гласуват ? Докато говорите на стрийм, можете да кажете на Вашата аудитория да гласува за нещо с 1 или 0 и бота автоматично ще почне да събира гласовете в чата. Можете да използвате допълнително и следната команда:
!vote харесва ли ви този стрийм?
Ще получите като отговор в чата: https://i.ibb.co/fGrJ93f/tw-mod.png VoteServ: харесва ли ви този стрийм? https://i.ibb.co/fGrJ93f/tw-mod.png VoteServ: Можете да гласувате с 1 или 0 Команда (!vote) е само информативна и НЕ Е задължителна, бота не се нуждае от команди за пускане/спиране на гласуване. Команда (!vote) може да я пуска само този, който е добавил бота в канала.

Резултати

След като хората започнат да гласуват с 1 или 0 и 30 секунди след последния глас бота ще напише в чата резултатите от гласуването: https://i.ibb.co/fGrJ93f/tw-mod.png VoteServ: Крайни резултати от гласуването: https://i.ibb.co/fGrJ93f/tw-mod.png VoteServ: 1 : Х (ХХ %) https://i.ibb.co/fGrJ93f/tw-mod.png VoteServ: 0 : Х (ХХ %)

OBS Overlay

https://i.ibb.co/n19spqj/vote-test-1.png След като добавите VoteServ във Вашия Twitch канал, ще имате достъп и до web визуализация на гласуването на адрес - https://voteserv.ivaka.net/YOUR_USERNAME/ Може да добавите визуализацията на гласуването като overlay в OBS на вашият стрийм. 1. Sources > + > Browser 2. Create new Name: VoteServ [✓] Make source visible 3. Properties of 'VoteServ' URL: https://voteserv.ivaka.net/YOUR_USERNAME/ Width: 500 Height: 25 [✓] Shutdown source when not visible [✓] Refresh browser when scene becomes active 4. OK Промяна на цветове: https://i.ibb.co/MG0KVgm/custom-colors-obs.png Ако желаете можете да промените цветовете на bar-а по ваше желание. В настройките Properties of 'VoteServ' в полето Custom CSS може да промените цветовете на визуализацията както следва:
// Цвят на основен фон
.progress-bar {
  background-color: #HEX_COLOR_CODE;
}
// Цвят на фона на bar-а
.progress-bar-fill {
  background-color: #HEX_COLOR_CODE;
}
// Цвят на текста за гласувалите с 1
.yesbar {
  color: #HEX_COLOR_CODE;
}
// Цвят на текста за гласувалите с 0
.nobar {
  color: #HEX_COLOR_CODE;
}
Page Contents:
 1. 1. Информация
 2. 2. Използване
  1. 2.1 Добавяне
  2. 2.2 Премахване
  3. 2.3 Гласуване
  4. 2.4 Резултати
 3. 3. OBS Overlay